Update: Brentford-basisspeler Dervisoglu verwacht niet terug te keren bij Sparta

Update: Brentford-basisspeler Dervisoglu verwacht niet terug te keren bij Sparta

19-01-2020 12:58 Laatste update: 25-01-2020 15:32
23

Sparta is nog altijd bezig met een razendsnelle terugkeer van Halil Dervisoglu, verzekert technisch manager Henk van Stee. De twintigjarige aanvaller maakte per 1 januari de overstap naar het Engelse Brentford en speelde sindsdien één FA Cup-duel namens The Bees.

Beide partijen bereikten aan het begin van het seizoen een akkoord over een winterse transfer, maar Sparta heeft sindsdien vrijwel continu geprobeerd om Dervisoglu ook in de tweede seizoenshelft binnenboord te houden. Ook nu de aanvaller al vertrokken is, heeft men de hoop nog niet opgegeven. "Hij staat nog steeds op de radar, uiteraard. Daar nemen ze (Brentford, red.) pas volgende week een beslissing over", aldus Van Stee bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

Dervisoglu moet zijn competitiedebuut namens Brentford nog maken, weet ook Van Stee. "Hij liet in de FA Cup wel zien dat hij kon voetballen, maar dat wisten zij ook wel, anders betaalden ze niet zo veel geld. Maar de week daarna zat hij niet bij de selectie. Hij is een ongelooflijke liefhebber en hij wil heel graag spelen."

Of hij dat kan doen bij Brentford, is echter nog maar de vraag. De nummer vier van het Championship gaat mogelijk nóg een aanvaller erbij halen. "Zo'n trainer zit enorm in dubio. Moet ik hem erbij houden als vijfde, zesde spits, mocht er wat gebeuren of mag hij zich verder ontwikkelen de komende maanden?", aldus Van Stee, die de ontwikkelingen rustig afwacht. "Je hebt drie partijen: Brentford zelf. Halil, wat wil hij graag? En wij, hebben we in de tussenliggende periode niet zelf iemand gehaald?"

Update: Halil Dervisoglu verwacht deze maand niet meer op huurbasis terug te keren bij Sparta. De twintigjarige aanvaller voelt het vertrouwen in Engeland en wil voor zijn kans gaan bij Brentford, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Dervisoglu stond zaterdag in de basis in het FA Cup-duel van Brentford met Leicester City en maakte de negentig minuten vol. The Foxes wonnen met 0-1 door een doelpunt van Kelechi Iheanacho.