De Eredivisie-flops: prijskaartje van 15 miljoen, trio uit FC Twente-FC Groningen

De Eredivisie-flops: prijskaartje van 15 miljoen, trio uit FC Twente-FC Groningen

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 10:30ma 20-01-2020 om 10:30

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 11:01ma 20-01-2020 om 11:01

Het Eredivisie-circus is weer losgebarsten, tijd om weer een oude traditie op te pakken het wekelijkse floplijstje van VoetbalPrimeur! We starten onze beschouwing van speelronde 19 met een duo van Fortuna Sittard, passeren onderweg de recordaankoop van PSV en eindigen met een tweetal van FC Twente.

Alexei Koselev (Fortuna Sittard)
Natuurlijk, het abominabele veld in Sittard hielp niet mee. Maar de openingstreffer die Koselev tegen Vitesse moest incasseren was wel héél knullig. De normaal zo degelijke Moldaviër had even de tijd nodig om te bekomen van de schrik: het kostte Fortuna bijna weer een tegengoal, na een klassieke 'hete kroket'.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Nog een afgevaardigde uit Sittard: de man met de mooiste baard en één van de meest indrukwekkende gestaltes in de Eredivisie. Tegen Vitesse maakte de Slowaak echter geen beste indruk. Ninaj liep vooral achter de feiten aan en kon niet voorkomen dat directe tegenstander Tim Matavz twee keer scoorde.

Mark van der Maarel (FC Utrecht)
De vriendelijke back is al ruim tien jaar lang een publiekslieveling in Utrecht. De fans zullen vrijdagavond echter iets minder blij zijn geweest met MOB Van der Maarel. Tegen PEC Zwolle verzuimde hij om een lange bal weg te werken, met Mike van Duinen in zijn rug: het kostte FC Utrecht een tegengoal.

Sam Kersten (PEC Zwolle)
We blijven even op de vrijdagavond: Kersten leidde de eerste Eredivisie-treffer van het decennium – een penalty van Simon Gustafson – in met een onbegrijpelijke handsbal. Zeker in het VAR-tijdperk zijn dit soort acties onvergeeflijk. Later op de avond moesten Kersten en zijn collega-verdedigers nog eens twee goals incasseren.

Ajdin Hrustic (FC Groningen)
De wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen was er typisch één die geen winnaar verdiende. Juist in zo'n onooglijk duel, met zo weinig mogelijkheden kun je maar beter geen controversiële strafschoppen missen... Hrustic zal zaterdagnacht ongetwijfeld slecht hebben geslapen.

Joey Konings (Heracles Almelo)
Bijna alle Heraclieden zakten door de ondergrens tegen FC Emmen, maar Konings was één van de negatieve uitschieters aan Almelose zijde. De Brabander viel eigenlijk alleen op vanwege zijn bijdrage in aanloop naar Heracles' eerste goal: deze werd afgekeurd door de VAR, wegens hands van Konings.

Bruma (PSV)
Zijn prijskaartje van vijftien miljoen euro zal voorlopig om zijn nek blijven hangen: het wordt met de week moeilijker voor te stellen dat de Portugees Mateja Kezman heeft afgelost als duurste PSV'er ooit. Ook tegen VVV-Venlo was het weer kommer en kwel voor Bruma, die het eindsignaal vanuit de dug-out meemaakte.

Aitor Cantalapiedra (FC Twente)
De ondergrens lag zaterdagavond zeer laag in Enschede, maar Cantalapiedra slaagde er nauwelijks in om de middenmaat te ontstijgen. De beste speler van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen starrte zeer behoorlijk aan zijn eerste Eredivisie-avontuur, maar begon voor de winterstop al weg te zakken en trok die lijn door in zijn eerste optreden van 2020.

Rafik Zekhnini (FC Twente)
Ploeggenoot Zekhnini maakte het wellicht nóg bonter. De Noor hield het nog zeven kwartier vol tegen FC Groningen, maar werd vijftien minuten voor tijd toch uit zijn lijden verlost door Gonzalo García. Een optreden om snel, héél snel te vergeten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de grootste tegenvaller van dit voetbalweekend?

Alexei Koselev
5%
Branislav Ninaj
1%
Mark van der Maarel
6%
Sam Kersten
1%
Ajdin Hrustic
15%
Joey Konings
3%
Bruma
49%
Aitor Cantalapiedra
11%
Rafik Zekhnini
9%
(1785 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws