'Rechtsbenige Ziyech' getipt bij Ajax: 'Ze kunnen hem zo nemen'

'Rechtsbenige Ziyech' getipt bij Ajax: 'Ze kunnen hem zo nemen'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 00:01ma 20-01-2020 om 00:01

Rafael van der Vaart tipt Mike Trésor Ndayishimiye bij Ajax. De Belgische middenvelder van Willem ll drukt zijn stempel op het elftal van Adrie Koster en is volgens Van der Vaart al goed genoeg om de stap naar de Nederlandse top te maken. 

"Jeetje mina zeg, wat een speler. Het is leuk dat je ineens zo'n speler ziet als je gaat zitten", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. Ndayishimiye maakte zaterdag tegen AZ een schitterend doelpunt van buiten de zestien. "Dit is gewoon talent. Je moet gewoon je mond houden en er een paar keer naar kijken", zegt Van der Vaart.

"Die jongen heeft zoveel inzicht. Hij doet me denken aan een rechtsbenige Ziyech. Iedere bal gaat ook naar hem. Het doorbewegen, het doorlopen.. Hij is super gevaarlijk. Hij speelt bij Willem ll, maar Ajax kan hem zo nemen. Honderd procent. Als ze hem een beetje rustig brengen."

Of Ndayishimiye met de druk van een topclub om kan gaan weet Van der Vaart niet. "Dat weet je nooit. Wat ik zie is dat hij schijt aan alles heeft. Ik vind het wel lekker als je zo'n speler hebt." Pierre van Hooijdonk noemt PSV als mogelijke bestemming voor Ndayishimiye. "We roepen snel Ajax, maar zou dit geen speler zijn die perfect bij PSV past? Jij zegt rustig brengen, maar daar kan hij gelijk mee."

Ndayishimiye is door Willem ll gehuurd van NEC en heeft een optie tot koop. "Die optie hebben ze volgens mij al gelicht, want ze zijn niet gek in Tilburg. Dat geld hebben ze gebracht naar Nijmegen. Die gaat na dit seizoen natuurlijk weg. Iemand gaat hem ophalen voor geld."

Poll

Eens met Van der Vaart?

(2756 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws