'We mogen Ndayishimiye gerust de revelatie van het seizoen noemen'

'We mogen Ndayishimiye gerust de revelatie van het seizoen noemen'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 11:52ma 20-01-2020 om 11:52

AZ-spits Myron Boadu werd zaterdag volledig uit de wedstrijd gespeeld door Jordens Peters. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Marcel Peeper, die onder de indruk is van de 32-jarige verdediger van Willem II.

De Alkmaarders waren in de eerste helft nog de bovenliggende partij, maar Boadu werd geen moment gevaarlijk. Peeper geeft de credits daarvoor aan Peters. "Hij zat er continu kort op en ging fysiek de strijd aan", zegt de oud-international in de ochtendkrant. "Het gevolg was dat ik Boadu helemaal niet heb gezien. Nog geen één of twee goede acties."

"Ik heb Boadu daarom ook een 4,5 gegeven", vervolgt Peeper. "Hij was niet best, maar dat kwam natuurlijk mede doordat Willem II de zaakjes achterin goed voor elkaar had. Dat vind ik knap, want Boadu is niet de minste spits."

Willem II voetbalde zich na rust naar een 3-1 overwinning. Mike Trésor Ndayishimiye drukte opnieuw zijn stempel op het spel van de Tricolores. "Ik denk dat we Ndayishimiye gerust de revelatie van het seizoen mogen noemen", beaamt Peeper. "Als aanvallende middenvelder zorgt hij voor zoveel dreiging. Hij is sterk aan de bal, technisch vaardig en heeft een uitstekend schot. Dat liet hij weer zien bij de 1-3, een wereldgoal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws