Vlap in 'totaal andere wereld': 'Kan alleen Ajax met Anderlecht vergelijken'

Vlap in 'totaal andere wereld': 'Kan alleen Ajax met Anderlecht vergelijken'

Gepubliceerd: maandag 20 januari 2020 om 17:38ma 20-01-2020 om 17:38

Michel Vlap moest zich zondag tevreden stellen met een korte invalbeurt tegen Club Brugge. Vervelend, ook al omdat Friesch Dagblad speciaal voor hem naar Anderlecht was afgereisd. Vlap snapte zelf niet waarom hij op de bank startte.

"Tegen Genk heb ik me weer op de kaart gezet. Ik weet niet waarom de coach me vandaag weer op de bank zette, maar ik was het er zeker niet mee eens. Het is nu aan mij om me weer in de basiself te spelen. Want daar hoor ik thuis", aldus een zelfzekere Vlap.

Vlap kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken. "Het is aan mij om dat te filteren en om te beslissen met welke commentaar ik wat doe en met welke niet. Maar ik voel geen druk. Iedereen weet dat ik niet de man ben die vijf spelers dribbelt en dan scoort. Ik ben iemand die op de juiste plaats moet komen en dan de bal moet krijgen."

Volgens Club Brugge-watcher Pieter-Jan Calcoen kwam Vlap bij Anderlecht in een totaal andere wereld terecht dan bij sc Heerenveen. "Ik weet niet of hij dat zich wel goed beseft heeft", stelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "Anderlecht is echt een andere wereld. In Nederland kun je misschien alleen Ajax met Anderlecht vergelijken. Zes, zeven journalisten doen elke dag niets anders dan hele pagina’s volschrijven over de club. Het is de grootste club van België. De club moet minstens één keer in de twee jaar kampioen worden. En elk seizoen Europees spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws