Update: José haakt af voor bekerduel en wakkert Spurs-geruchten aan

Update: José haakt af voor bekerduel en wakkert Spurs-geruchten aan

Gepubliceerd: woensdag 22 januari 2020 om 18:39wo 22-01-2020 om 18:39

Laatste update: woensdag 22 januari 2020 om 19:21wo 22-01-2020 om 19:21

Tottenham Hotspur lijkt zijn vervanger voor de langdurig geblesseerde Harry Kane binnen te hebben. Volgens AS gaat Real Sociedad-spits Willian José de overstap naar Noord-Londen maken.

De geboren Braziliaan met Spaans paspoort – die twee keer op de bank heeft gezeten bij de Seleçao, zonder zijn debuut voor Brazilië te maken – speelt al sinds 2016 in San Sebastián. Sindsdien haalde hij ieder seizoen dubbele cijfers: tijdens de huidige voetbaljaargang staat de teller op acht doelpunten in twintig competitiewedstrijden. Volgens AS staat José op het punt om naar Londen af te reizen, nu de onderhandelingen tussen beide clubs hun climax naderen.

Hoeveel Tottenham gaat betalen voor zijn nieuwe spits, is nog niet duidelijk. José verlengde vorig seizoen zijn contract tot 2024 en heeft in die verbintenis een clausule van zeventig miljoen euro op laten nemen: deze optie zal echter niet gelicht worden, als Tottenham en Real Sociedad elkaar weten te vinden, aldus AS.

De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen was dringend op zoek naar een spits: Kane is in ieder geval tot april uitgeschakeld met een blessure. Lucas Moura fungeerde tijdens de afgelopen wedstrijden als gelegenheidsspits.

Update: José lijkt zijn laatste wedstrijd in dienst van Real Sociedad niet gespeeld. De spits is op het allerlaatste moment afgehaakt voor het Copa del Rey-duel met Espanyol van woensdagavond, meldt de club. 'Hij heeft ons verzocht om niet in actie te komen, zolang zijn situatie niet duidelijk is', laten de Basken weten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws