Bekerkraker tegen Ajax lonkt voor Vitesse na goal en solo van uitblinker Tannane

22-01-2020 20:13 Laatste update: 20:24
27

Vitesse heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Aan de hand van een uitblinkende Oussama Tannane werd Heracles Almelo met 0-2 verslagen.

Tannane opende het bal woensdagavond in een matig gevulde Erve Asito met een schot dat nét naast het doel van bekerkeeper Michael Brouwer ging. Na elf minuten was het wel raak. Tannane draaide een vrije trap in, zag dat niemand de bal aanraakte, waarna Brouwer zich liet zich verrassen: 0-1. Het doelpunt was een kopie van Tannane's goal van afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard.

De spelers van Heracles gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen kansen, maar vonden telkens Remko Pasveer op hun weg. In de rust greep trainer Frank Wormuth in door Jeremy Cijntje en Sylvester van der Water te brengen voor Mohammed Osman en Teun Bijleveld. Dat sorteerde effect, want Heracles begon sterk aan de tweede helft.

Vitesse kon echter op de counter loeren én leunen op de kwaliteiten van Tannane. De aanvaller begon rond de middenlijn aan een solo, bediende Tim Matavz en de Sloveense spits zette Vitesse met een knappe stift op een 0-2 voorsprong. Daarmee ebde het geloof weg bij Heracles, dat zich niet meer terug in de wedstrijd wist te knokken.

Vitesse neemt het in de volgende ronde op tegen Ajax of SV Spakenburg. Heracles kan zich volledig richten op de Eredivisie.