Nieuwe blamage voor Manchester United, PSG op z'n dooie akkertje naar finale beker

22-01-2020 23:06 Laatste update: 24-01-2020 10:15
11

Manchester United blameerde zich woensdagavond andermaal in eigen huis, Leicester City en Tottenham Hotspur weten eindelijk weer wat winnen is en Paris Saint-Germain wist zich eenvoudig te kwalificeren voor de finale van de Coupe de la Ligue.

Manchester United - Burnley 0-2
Een nieuwe blamage voor het Manchester United van Ole Gunnar Solskjaer is een feit. In eigen huis was het povere Manchester United niet in staat om te scoren en kreeg het zelf twee tegentreffers om de oren. Vlak voor rust was het Chris Wood die de ban wist te doorbreken voor Burnley. United had het meeste balbezit maar kwam zelden tot écht grote kansen. Tien minuten na rust kreeg Manchester opnieuw het deksel op de neus. Jay Rodriguez profiteerde en verdubbelde de score in het voordeel van de bezoekers. United ging in het restant van de wedstrijd nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er niet, waardoor The Red Devils alweer de achtste nederlaag van het seizoen leden.

Leicester City – West Ham United 4-1
Leicester verloor de afgelopen twee competitiewedstrijden en dus leek de klad er een beetje ingeslopen bij het swingende team van Brendan Rodgers. Woensdagavond kwam West Ham op bezoek en de thuisploeg kreeg in de eerste helft de grootste kansen. Harvey Barnes opende de score op aangeven van Ricardo Peireira en vlak voor rust werkte die tandem vice versa: Pereira verdubbelde de marge op aangeven van Barnes.

Na rust was het de beurt aan West Ham. Wilfried Ndidi vloerde zijn tegenstander in de zestienmeter en Mark Noble nam zijn verantwoordelijkheid en schoot raak: 2-1. Na de gescoorde strafschop was het Leicester wat weer op zoek ging naar de bevrijdende 3-1. Youri Tielemans, Ayoze Perez en James Maddison lieten die kansen liggen en aan de andere kant was het Angelo Ogbonna die net over kopte uit een corner. Tien minuten voor tijd was het Perez die via een strafschop de 3-1 op het bord schoot en zeven minuten later verdubbelde de Spanjaard zijn productie, waardoor het duel eindigde in een klinkende Leicester-zege: 4-1. Grote smet op de ruime overwinning is het uitvallen van topscorer Jamie Vardy. De Engelsman ging met een hamstringblessure van het veld bij The Foxes.

Tottenham Hotspur – Norwich City 2-1
Tottenham wist onder José Mourinho de laatste vier competitieduels niet meer te winnen en dus snakte men in Noord-Londen naar een overwinning. Norwich leek de ideale tegenstander voor een nieuwe driepunter en die kwam er ook met pijn en moeite. Dele Alli zette The Spurs een kleine tien minuten voor rust op een 1-0 voorsprong en zorgde daarmee voor het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Na rust kabbelde het duel rustig voort en het duurde tot de zeventigste minuut tot er eindelijk weer spektakel te noteren viel. Ryan Sessegnon ging in de fout in zijn eigen strafschopgebied en Teemu Pukki schoot de penalty rustig raak: 1-1. Het was Tottenham wat op zoek ging naar de broodnodige overwinning en die kwam enigszins gelukkig tot stand. Heung-Min Son kreeg een rebound voor de voeten en faalde niet: 2-1. In de slotfase kwam Tottenham nooit meer echt in gevaar en dus kan Mourinho opgelucht ademhalen en wint hij eindelijk weer eens.

Stade Reims - Paris Saint-Germain 0-3
Paris Saint-Germain heeft zich woensdagavond zonder grote problemen geplaatst voor de finale van de Coupe de la Ligue. De Parijzenaren namen op bezoek in Reims al bij rust een comfortabel voorsprong van 0-2. Marquinhos opende al na negen minuten de score na een corner van Neymar, waarna een eigen doelpunt van Konan N'Clomande de score verdubbelde in het voordeel van PSG. Na rust werd Nyasha Munetsi aan de kant van de thuisploeg naar de kant gestuurd. PSG liep tegen de tien spelers van Reims nog uit via een treffer van de ingevallen Nianzou Kouassi, waardoor PSG zich mag melden in de finale van het bekertoernooi. Hierin treffen de Parijzenaren Olymique Lyon.