Hattrick De Jong en droomdebuut Ünüvar hoogtepunten bij bekerzege Ajax

22-01-2020 22:33 Laatste update: 22:44
82

Ajax heeft zich zoals verwacht simpel geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. SV Spakenburg hield achttien minuten stand, maar moest zich mede door een perfecte hattrick van Siem de Jong gewonnen geven: 6-0. Hoogtepunt was het debuut én doelpunt van Naci Ünüvar.

Erik ten Hag besloot zijn basiself om te gooien voor de bekerwedstrijd tegen de tweededivisionist: Bruno Varela, Edson Álvarez, Razvan Marin, Carel Eiting, De Jong en Lassina Traoré kregen een kans van de trainer. Ajax moest in de uitverkochte Johan Cruijff Arena even op gang komen, maar na achttien minuten brak De Jong met links de ban.

De routinier beleefde een uitstekende eerste helft, want op slag van rust was hij nóg twee keer trefzeker: eerst met het hoofd, daarna met rechts. Het betekende een 'perfecte' hattrick voor De Jong, die ook nog eens niet onderbroken werd én hem in één helft maakte.

Het verzet van Spakenburg was gebroken en meteen na rust was het weer raak. Traoré scoorde in een tijdsbestek van vier minuten twee keer. Enkele minuten later zette ook aanvoerder Dusan Tadic zichzelf op het scoreformulier: 6-0.

Het mooiste moment moest toen nog komen. Naci Ünüvar (16) maakte onder luid gejuich zijn debuut in Ajax 1, versierde een strafschop en mocht hem zelf nemen. Die kans liet hij niet onbenut: Ünüvar benutte de penalty en is meteen een publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena. In de kwartfinale van de KNVB Beker is Vitesse de tegenstander.