Spakenburg-speler gaat viral voor aftrap tegen Ajax: 'Eentje om niet te vergeten'

Spakenburg-speler gaat viral voor aftrap tegen Ajax: 'Eentje om niet te vergeten'

22-01-2020 23:17 Laatste update: 23:25
37

Thomas van den Houten zal woensdag 22 januari niet snel vergeten. De linksback van SV Spakenburg speelde de belangrijkste wedstrijd van zijn leven tegen Ajax, maar 'vergat' van tevoren zijn voetbalschoenen.

"Een heftige, superleuke, fantastische dag... Eentje om niet te vergeten", stamelt Van den Houten na de 7-0 nederlaag tegen Ajax in gesprek met FOX Sports. Van den Houten ging kort voor de aftrap viral, toen bleek dat hij zijn kicksen niet bij zich had. "Ik kijk altijd naar mijn spullen en was in de veronderstelling dat mijn schoenen op de club lagen."

"Alleen: die waren er niet, dus toen schrok ik", vervolgt Van den Houten, die er pas in Spakenburg achterkwam. "Ja, toen ik mijn tas aan het inpakken was. Ik werd best zenuwachtig en mijn vriendin was aan het vliegen, dus die kon ik ook niet even bereiken om te helpen. Via-via is het allemaal goedgekomen gelukkig."

Uiteindelijk brachten zijn ouders uit Zeeland de spullen naar de Johan Cruijff Arena. Toen was het 'leed' al geschied. "Mijn telefoon loopt helemaal vast van alle berichten. Ik hoop dat ik nog steeds bekend kan staan als een redelijke linksback en niet als die jongen die z'n schoenen vergat in de Arena."