De Jong trakteert zichzelf op Ajax-hattrick: 'Nee, vrede met mijn rol heb ik niet'

De Jong trakteert zichzelf op Ajax-hattrick: 'Nee, vrede met mijn rol heb ik niet'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 06:25do 23-01-2020 om 06:25

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 10:15vr 24-01-2020 om 10:15

Siem de Jong is blij dat hij woensdagavond zijn kans heeft gepakt bij Ajax. De routinier (30) was in de eerste helft van het bekerduel met Spakenburg (7-0) verantwoordelijk voor een 'perfecte' hattrick: met links, rechts, het hoofd en niet onderbroken in één helft.

"Het was lekker om weer te spelen", vertelt De Jong aan FOX Sports. De aanvallende middenvelder kreeg een basisplek van trainer Erik ten Hag. "Als ik de kans krijg, moet ik er staan. Daar ben ik heel erg mee bezig. Gelukkig kon ik op het trainingskamp (in Qatar, red.) al redelijk wat minuten maken, dus dat voelde goed."

"Op dit moment is het ideaal voor mij, maar uiteindelijk ben ik bezig met meer. Nee, vrede met mijn rol heb ik niet. Daar ben ik nog iets te jong voor. Ik hoop de komende jaren nog veel wedstrijden te spelen. Voor mij is het zaak om deze momenten te pakken."

De Jong speelde bijna drie jaar lang nauwelijks wedstrijden. "Dat is niet genoeg en de club heeft ook aardig wat stappen gemaakt de laatste jaren. Ik weet wat mijn rol is in het team en ik weet dat ik er hard voor vecht om klaar te zijn voor de momenten dat ik wel de kans krijg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws