Update: 'Gutiérrez vindt interesse niet interessant genoeg om PSV te verlaten'

Update: 'Gutiérrez vindt interesse niet interessant genoeg om PSV te verlaten'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 06:54do 23-01-2020 om 06:54

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 06:22vr 31-01-2020 om 06:22

Het is de vraag of Érick Gutiérrez na 1 februari nog voor PSV speelt. Voor de 24-jarige Mexicaan is veel belangstelling, schrijft het Eindhovens Dagblad. Hij hoeft desondanks niet per se weg van de club.

Gutiérrez kwam in de zomer van 2018 over van CF Pachuca, dat zo'n zes miljoen euro ontving. De controleur werd herenigd met landgenoot en vriend Hirving Lozano, maar na een aardige start belandde hij op de bank onder trainer Mark van Bommel. Ook onder diens opvolger Ernest Faber is Gutiérrez veroordeeld tot een bijrol.

"Het is heel logisch dat een aantal spelers in deze periode hun situatie overweegt. In dat geval verwijs ik ze natuurlijk naar John de Jong (technisch manager, red.)", stelt Faber tegenover de krant. De transfermarkt is nog open tot 31 januari. Net als Gastón Pereiro staat PSV open voor een vertrek van Gutiérrez, maar in tegenstelling tot de Uruguayaan gaat alles in goed overleg. "Over zijn manier van trainen ben ik in ieder geval heel tevreden", aldus de interim-coach.

Gutiérrez, die professioneel zou omgaan met zijn reserverol, zet zijn loopbaan het liefst voort in Europa, maar zou ook kunnen terugkeren naar Mexico. PSV lijkt in ieder geval een groot deel van de transfersom van zes miljoen te willen recupereren.

Update: Hoewel er sluimerende belangstelling is voor Erick Gutiérrez, vindt de Mexicaan dat op dit moment niet interessant genoeg. De 24-jarige middenvelder is daarvoor niet bereid om nog halverwege het seizoen te vertrekken bij PSV, meldt Voetbal International. De kans dat hij het seizoen afmaakt in Eindhoven neemt daardoor toe. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet PSV meewerken aan een vertrek van Gutiérrez?

(3207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws