'Als Van Persie niet speelde deed ik het fantastisch, maar samen werkte niet'

'Als Van Persie niet speelde deed ik het fantastisch, maar samen werkte niet'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 06:57do 23-01-2020 om 06:57

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 07:06do 23-01-2020 om 07:06

Nicolai Jörgensen kende een moeilijke periode bij Feyenoord na de komst van zijn grote idool Robin van Persie. De Deen kon bijna anderhalf jaar niet overtuigen, maar leerde wel veel van Van Persie.

Met de terugkeer van Van Persie zag Jörgensen zijn idool veranderen in zijn teamgenoot. "Ik was vroeger een groot fan van hem. En toen ging-ie naar Manchester United, haha. Arsenal is mijn club, hè, vanaf dat moment ben ik op hem gaan letten. Tegen mijn vrienden zei ik Arsenal heeft nú een speler... Dat wordt een wereldster. The next Thierry Henry. Ik wilde in die tijd de Adidas F50 hebben, de schoenen waarop Van Persie speelde", aldus de Feyenoord-spits in gesprek met Voetbal International.

De komst van Van Persie leek Jörgensen echter weinig goed te doen, want hij kende een lastige periode waarin er maar weinig wilde lukken. "Als hij niet speelde en ik wel, deed ik het fantastisch en wanneer ik op de bank zat, was Robin geweldig. Maar samen… Op één of andere manier werkte dat niet."

Toch was de spits blij met de komst van Van Persie, van wie hij naar eigen zeggen veel heeft geleerd. "Robin zal voor mij altijd speciaal blijven, de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld. Zijn touch is niet te evenaren, dat is natuurtalent, maar de manier waarop hij bewoog, hoe hij schoot, dat zijn dingen waarop ik echt wel heb gelet", besluit Jörgensen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws