Waterman rustig na bomaanslag op auto Cypriotische arbiter: 'Incidentje'

Waterman rustig na bomaanslag op auto Cypriotische arbiter: 'Incidentje'

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 19:38do 23-01-2020 om 19:38

Alle competities in Cyprus werden vorig weekend stilgelegd nadat er een bom ontplofte onder de auto van een scheidsrechter. Boy Waterman, keeper van APOEL Nicosia, blijft opvallend rustig na het incident.

De Cypriotische voetbalbond besloot na de aanslag de hele speelronde te schrappen. Deze week stond Waterman echter 'gewoon' weer onder de lat bij zijn club. "Als je hier woont en leeft, weet je hoe dingen soms gaan", vertelt hij tegen VTBL.

De Nederlander volgt de media in Cyprus niet of nauwelijks, dus hij was pas laat op de hoogte van het feit dat de wedstrijd van afgelopen weekend niet doorging. "In de app-groep van het team ging het er ineens over dat we niet hoefden te spelen. Ik dacht: hoezo, we moeten ons vanavond toch melden in het spelershotel?. Toen stuurde de teammanager het bericht over het incidentje door."

'Incidentje', het lijkt niet helemaal de juiste benaming voor een bomaanslag op de auto van een scheidsrechter. Toch is Waterman er opvallend rustig onder. "Ja, zijn auto ging de lucht in. Dat had ook ik nog nooit meegemaakt hoor. Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk apart. Maar er waren geen doden of gewonden, er was enkel materiële schade. Ze hebben hem alleen proberen te laten schrikken", nuanceert de keeper.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws