'De positieve arrogantie bij Ajax-talenten is iets waar ik van hou, prachtig'

'De positieve arrogantie bij Ajax-talenten is iets waar ik van hou, prachtig'

23-01-2020 21:54
50

Rafael van der Vaart geniet van Naçi Ünüvar en Ryan Gravenberch, de nieuwste lichting Ajax-talenten. De gewezen middenvelder, die zelf in 2000 op 17-jarige leeftijd debuteerde voor de Amsterdammers, heeft mooie woorden over voor de twee groeibriljanten.

Gravenberch, die afgelopen zondag een doelpunt maakte voor Ajax in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta, doet Van der Vaart denken aan een wereldster. "Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een beresterk lichaam", vertelt de analist van de NOS tegenover De Telegraaf. "Ik vind hem een Pogba-achtig type."

Op woensdag was het de beurt aan Ünüvar om te debuteren in het eerste elftal van Ajax. Hij werd en passant ook nog eens de jongste debuterende doelpuntenmaker voor de Amsterdammers toen hij vanaf elf meter raak schoot. "Die positieve arrogantie is iets waar ik van hou", zegt Van der Vaart over het opeisen van die strafschop. "Elk talent dat momenteel doorbreekt bij Ajax, lijkt daarover te beschikken. ’Geef mij die bal maar, dan komt het goed’, stralen ze uit. En dat vind ik prachtig."

No Poll