Bekend dat Feyenoord m'n cluppie is, maar daar moet ik me niet op blindstaren

"Bekend dat Feyenoord m'n cluppie is, maar daar moet ik me niet op blindstaren"

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 08:34vr 24-01-2020 om 08:34

Laatste update: vrijdag 24 januari 2020 om 08:53vr 24-01-2020 om 08:53

Wouter Burger verruilde de Excelsior-jeugd in 2013 voor die van Feyenoord en is nu tijdelijk teruggekeerd bij de buren. De achttienjarige middenvelder wil minuten maken en heeft zich de rest van het seizoen laten verhuren aan de Kralingers.

Burger werd aan het begin van het seizoen nog regelmatig ingezet door Jaap Stam, maar kwam er onder Dick Advocaat niet meer aan te pas. Het was voor de jeugdinternational van Oranje reden om tijdelijk te verkassen. "Het is bekend dat Feyenoord m'n cluppie is, maar daar moet ik me niet op blindstaren", verklaart hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik wil een mooie carrière en daar moet ik hard voor werken. Dan maar een mooie tussenstap."

In Kralingen gaat hij samenwerken met Ricardo Moniz. "Een trainer die me op m'n flikker zit", heeft hij al ondervonden. "Dat is voor mij goed om een betere speler te worden." Burger hoopt dat hij uitgedaagd wordt en meters kan maken bij zijn tijdelijke werkgever. "Je moet als voetballer nooit te lang stilstaan, want dan gá je stilstaan. Ik zie leeftijdsgenoten bij het Nederlands elftal onder 19, jongens die twee jaar geleden nog een stuk minder waren dan ik, nu meer stappen maken en naast me staan."

Een en ander zou te maken kunnen hebben met het ontbreken van Jong Feyenoord in de Keuken Kampioen Divisie, denkt Burger. "Voor Feyenoord daarom een heel belangrijke keuze om alsnog die voetbalpiramide in te gaan."

Poll

Kan Burger op termijn uitgroeien tot een vaste waarde bij Feyenoord 1?

(899 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws