Groenendijk doet boekje open: 'Ik had dat geld nooit meer gekregen bij ADO'

Groenendijk doet boekje open: 'Ik had dat geld nooit meer gekregen bij ADO'

Gepubliceerd: vrijdag 24 januari 2020 om 19:56vr 24-01-2020 om 19:56

Alfons Groenendijk besloot begin december op te stappen als trainer van ADO Den Haag. De 55-jarige oefenmeester ziet dat de Chinese eigenaar nu plots wél over de brug komt, maar denkt dat dat met hem aan het roer nooit was gebeurd.

"Ja, natuurlijk verbaast het me dat er nu wel geld is, ik heb die signalen nooit gekregen. Heb er vaak om gevraagd, in de zomer al, want de groep die we hadden moest echt op de schop", vertelt Groenendijk aan Omroep West. In plaats daarvan zag de coach zijn beste spelers vertrekken en ging er zes ton van het spelersbudget af.

"Wij hebben met zoveel spelers gesproken, interessante spelers voor ADO", stelt Groenendijk. "Als het geld er toen was geweest, had de kleedkamer er in de zomer al heel anders uitgezien." In de hoop dat er geld zou vrijkomen besloot hij naar eigen zeggen op te stappen. "Ik hoopte dat wat er nu bij ADO plaatsvindt zou gebeuren. Ook al is dat persoonlijk financieel slecht voor mij, want mijn contract dat nog anderhalf jaar doorliep bij ADO ligt nu in de Hofvijver."

Groenendijk stelt dat grootaandeelhouder Hui Wang niet bepaald blij met hem en technisch manager Jeffrey van As was, mede doordat de Chinese speler Yuning Zhang nooit speelde. "Ja, dat heeft zeker een rol gespeeld. Jef en ik hadden dat geld nooit meer gekregen, omdat er toch wel het nodige gebeurd is."

Dat Groenendijk in een interview met Omroep West al eens zijn stevige mening gaf over de eigenaar, deed ook het nodige stof opwaaien. "Ik kreeg een boze mail van Wang. De nieuwe directeur (Mohammed Hamdi, red.) raadde me aan om niet te antwoorden. Maar iedereen die me een beetje kent, weet dat ik dat natuurlijk wel heb gedaan. Ik heb ook alle mensen in de cc geplaatst die Wang in de cc had gezet, dus dat liep ook nog wel hoog op."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws