Jong Ajax geeft voorsprong weg bij NEC, eerste zege Cambuur in 2020

24-01-2020 22:05
98

Jong Ajax is de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie alweer kwijt. De Amsterdammers stonden lang met 1-3 voor tegen het veel zwakkere NEC, maar keren toch huiswaarts met slechts één punt: 3-3. SC Cambuur heeft de eerste overwinning van 2020 te pakken.

NEC - Jong Ajax 3-3
Jong Ajax had in de eerste helft helemaal niets te vrezen van NEC, dat voor eigen publiek van het kastje naar de muur werd gespeeld. Het duurde echter even voor er gescoord werd. De teruggekeerde Danilo Pereira deed dat in de blessuretijd, hij schoot met zijn linkerbeen in de verre hoek raak: 0-1.

NEC stelde na de rust orde op zaken en maakte via oud-Ajacied Zian Flemming gelijk, maar al snel zorgde Brian Brobbey weer voor de voorsprong voor Jong Ajax. Nadat diezelfde Brobbey tien minuten later 1-3 maakte, twijfelde niemand meer aan een overwinning voor Jong Ajax.

Maar tóch ging het mis. Anthony Musaba bracht tien minuten voor tijd de spanning weer terug in de wedstrijd en Flemming deed zijn oude club vlak voor tijd extra pijn door ook nog gelijk te maken.

Cambuur - Jong Utrecht 3-1
Cambuur heeft na twee nederlagen in 2020 weer eens drie punten weten te pakken. De ploeg van Henk de Jong won thuis met 3-1 van Jong FC Utrecht. Robin Maulun maakte na een half uur de 1-0 voor Cambuur. Giovanni de la Vega herstelde de schade nog voor de rust.

De supporters van Cambuur moesten daarna even geduld hebben, maar konden na ruim een uur spelen weer een keer juichen toen Ragnar Oratmangoen er 2-1 van maakte. De eindstand werd bepaald door Robert Mühren, die er 3-1 van maakte.

Cambuur heeft de koppositie overgenomen van Jong Ajax en staat weer op een voorsprong van één punt.

Roda JC - FC Volendam 2-3
Het blijft in de top van de Keuken Kampioen Divisie ongekend spannend. FC Volendam had aan Roda JC een zware kluif, maar neemt wel drie punten mee naar Noord-Holland: 2-3. Na 45 minuten stond het 0-1 door Martijn Kaars. Roda wist de achterstand in de tweede helft razendsnel te repareren. Eerst schoot Antonio Cotán raak met een harde knal van buiten de zestien en Jordy Croux zorgde even later voor 2-1.

Toen Kaars vervolgens 2-2 maakte en Derry John Murkin ook nog voor de voorsprong zorgde, kon trainer Wim Jonk weer lachen. Volendam staat op de vierde plaats.

De Graafschap - MVV 3-2
De Graafschap blijft Jong Ajax en SC Cambuur in het spoor na een nipte zege op MVV. Het werd 3-2 op De Vijverberg. Daryl van Mieghem en Leeroy Owusu zorgden al snel voor een comfortabele voorsprong voor De Graafschap, maar Anthony van den Hurk bracht de spanning weer terug in de wedstrijd.

Stefan Nijland verdubbelde de voorsprong kort na de rust. De Graafschap had kansen op 4-1, maar kreeg in plaats daarvan de 3-2 van Joshua Holtby tegen. MVV had lang kans op een resultaat, maar wist de gelijkmaker niet meer te fabriceren.