Weerzien voor Tadic: 'Wij treffen alleen maar vlijmscherpe ploegen'

Weerzien voor Tadic: 'Wij treffen alleen maar vlijmscherpe ploegen'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 06:56za 25-01-2020 om 06:56

Dusan Tadic is FC Groningen nog altijd dankbaar voor de kans die hij in 2010 kreeg, maar die sentimenten tellen niet als Ajax zondag op bezoek gaat bij de Trots van het Noorden. De 31-jarige Serviër wil een volgende stap naar de titel zetten.

Ajax won vorig seizoen door een laat doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, die nog wel een rode kaart kreeg. Tadic ziet dat tegenstanders extra gemotiveerd zijn tegen de landskampioen. "Wij treffen alleen maar vlijmscherpe ploegen en zullen daar dezelfde focus en strijd tegenover moeten stellen. Dan kunnen onze kwaliteiten de doorslag geven", zegt hij in De Telegraaf.

Na Groningen wachten wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV. "Het is een moeilijke reeks wedstrijden, maar we zijn er klaar voor en het is heel simpel: we willen elk duel winnen", stelt de aanvoerder, die erkent dat het wegvallen van Hakim Ziyech een klap is. "Dat is slecht nieuws, want hij is belangrijk en we zullen hem missen. En hopelijk komt hij snel terug. Maar het heeft geen zin om daar heel lang bij stil te staan. Ook zonder Hakim zullen we moeten winnen."

Tadic hamert erop dat Ajax het eerste doelpunt moet maken. "Daarna wordt het vaak iets makkelijker. Als we niet snel scoren, zullen we geduldig moeten zijn en het juiste moment moeten vinden om het tempo op te voeren." De aanvaller zegt speciale herinneringen aan Groningen te hebben. "Maar de wedstrijd van dit weekeinde hoop ik me te herinneren als een van de wedstrijden op weg naar het volgende kampioenschap."

Poll

Weet Ajax af te rekenen met Groningen?

(1239 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws