Buijs 'in het diepe gepleurd': Ik durfde de straat niet eens meer op

Buijs 'in het diepe gepleurd': "Ik durfde de straat niet eens meer op"

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 08:37za 25-01-2020 om 08:37

Danny Buijs heeft naar eigen zeggen een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zijn stroeve start als trainer van FC Groningen ging hem dan ook niet in de koude kleren zitten, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Buijs werd in de zomer van 2018 'in het diepe gepleurd'. "Als ik de tijd kon terugspoelen, dan had ik veel dingen anders gedaan", stelt de 37-jarige coach. "Mijn verwachtingspatroon lag bijvoorbeeld veel te hoog. Je hebt een droomplaatje voor ogen. Maar ik was niet realistisch genoeg. FC Groningen voetbalt niet structureel meer in de top 7, het is de laatste jaren een middenmoter geworden."

Daar kwam Buijs op harde wijze achter. "We stonden na tien wedstrijden op vier punten. Man, dan voel je je heel klein hoor. Ik durfde de straat niet eens meer op. In de supermarkt keek ik omlaag. Je voelt je zo verantwoordelijk. De meerderheid van de mensen die ik tegenkwam, was positief. Zij steunden me en waren enthousiast. Maar daardoor voelde ik me nóg lulliger. Want ik was de trainer die met hún club achttiende stond. Ik schaamde me kapot."

De voormalig middenvelder lijkt inmiddels beter op zijn gemak, al maakt hij zich 'nog steeds onnodig druk'. "Ik las onlangs dat Diego Simeone na elke nederlaag denkt dat hij ontslagen kan worden. Dat heb ik ook. Soms maak ik mezelf gek. Dat zit toch in je DNA, denk ik. Omdat je zo'n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Omdat je niet met Groningen in de middenmoot wilt voetballen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws