VVV draait achterstand om in Waalwijk en duwt RKC diep in degradatiezorgen

VVV draait achterstand om in Waalwijk en duwt RKC diep in degradatiezorgen

25-01-2020 21:36
20

VVV-Venlo heeft RKC dieper in de problemen gedrukt. De Limburgers kwamen in Waalwijk terug van een 1-0 achterstand en zegevierden door een goal van nieuweling Oussama Darfalou met 1-2.

RKC heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en de Waalwijkers hebben daar dan ook op ingekocht. Richard van der Venne kwam al over van Go Ahead Eagles en ook Emil Hansson, vorig jaar nog alomtegenwoordig in het promotie-elftal van RKC, keerde ook weer terug in Brabant. Hansson was direct belangrijk bij zijn terugkeer. Hij schoot zijn 'nieuwe' ploeg met een knappe inzet op voorsprong.

Wedden

Meer odds

In de tweede helft moest VVV uit een ander vaatje tappen om RKC van zich af te houden. Een nederlaag zou immers betekenen dat de hekkensluiter akelig dichtbij zou komen op de ranglijst en dat angstbeeld joeg de Limburgers naar voren. Een kwartier voor tijd werd VVV beloond voor het harde werken. Jhonatan Opoku zette de gelijkmaker op de borden, waarna de Venlonaren aanzetten voor drie punten.

Uiteindelijk werd Oussama Darfalou, de van Vitesse gehuurde spits die vorige week tegen PSV ook al prima speelde, de matchwinner voor VVV. De Algerijn werd weggestuurd, passeerde RKC-keeper Vaessen en schoof de bal in het lege doel: 1-2. In het restant probeerde RKC het nog wel, maar een resultaat zat er niet meer in. Daardoor blijft de ploeg van trainer Fred Grim op elf punten staan en loopt de achterstand op de veilige vijftiende plaats, nu in handen van tegenstander VVV, op tot acht punten.