Sparta en Fortuna schieten na attractieve wedstrijd niets op met een punt

25-01-2020 22:36
12

Een attractief duel tussen Sparta en Fortuna heeft geen winnaar gekregen. Na doelpunten van Vitaly Damashcan en Jurgen Mattheij stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

Waar de eerste kansen van de wedstrijd voor Sparta waren, dat via de bedrijvige Patrick Joosten de aanval zocht, was het Fortuna dat na twintig minuten de leiding nam op Het Kasteel. De treffer van Vitaly Damashcan moest lang worden nagekeken door de VAR, maar uiteindelijk besloot die dat er een geldig doelpunt was gemaakt: 0-1 voor de Limburgers.

Een domper voor de Spartanen, die in het restant van de eerste helft geen vuist meer konden maken en pas na de rust weer een teken van leven gaven. Jurgen Mattheij dwong Fortuna-goalie Koselev met een kopbal tot een redding, maar aan de overkant van het veld werd er ook een Fortunese treffer afgekeurd. De afloop van de wedstrijd was ongewis en dat werd al helemaal zo toen Mattheij wraak nam op Koselev. Hij plaatste zijn tweede kopbal wel in het net.

Met een 1-1 tussenstand wilden beide ploegen wel hun best doen voor de overwinning, maar de amusante wedstrijd verdiende eigenlijk geen verliezer. Die kwam er ook niet, omdat beide goalies hun doel in het laatste kwartier en in de spannende slotfase schoon hielden. Daarmee staat Sparta nu met 24 punten op de elfde plaats en vinden we Fortuna op de veertiende positie terug, met vier punten minder dan de Rotterdammers.