Gerbrands neemt De Jong in bescherming: 'Ben daar honderd procent van overtuigd'

Gerbrands neemt De Jong in bescherming: 'Ben daar honderd procent van overtuigd'

Gepubliceerd: zaterdag 25 januari 2020 om 23:31za 25-01-2020 om 23:31

Toon Gerbrands beschermt John de Jong, de technisch directeur van PSV. De Jong krijgt stevige kritiek te verwerken door de matige resultaten van de Eindhovenaren, maar dat is volgens Gerbrands niet terecht.

De algemeen directeur van de club uit Eindhoven heeft nog steeds alle vertrouwen in De Jong. "Hij is al twintig jaar aan deze club verbonden en vele jaren hoofdscout onder Marcel Brands geweest en rondde ook zelf transfers af", laat Gerbrands weten tegenover het Eindhovens Dagblad. "John kent de spelersmarkt wereldwijd van haver tot gort, daar ben ik honderd procent van overtuigd."

De kritiek die De Jong ten deel valt is volgens Gerbrands erg opportunistisch. "Ons spelersbeleid paste precies bij wat we over een langere termijn hebben gedaan. Eind augustus en zelfs midden oktober nog was bijna iedereen enthousiast. Drie maanden later deugt er helemaal niks meer van."

"Ik weet en begrijp dat deze wereld complex en dynamisch is en soms extreem gericht op de korte termijn", gaat de algemeen directeur verder. "In een paar maanden kun je in de beeldvorming alleen wel heel diep vallen als er niet gepresteerd wordt en dat vind ik niet altijd terecht."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws