'Bergwijn wil niet spelen bij PSV vanwege transferperikelen rond Tottenham'

'Bergwijn wil niet spelen bij PSV vanwege transferperikelen rond Tottenham'

Gepubliceerd: zondag 26 januari 2020 om 14:50zo 26-01-2020 om 14:50

Laatste update: zondag 26 januari 2020 om 15:09zo 26-01-2020 om 15:09

Steven Bergwijn wil zondagmiddag niet in actie komen voor PSV. De vleugelaanvaller staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en die transferperikelen zijn volgens Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad reden voor Bergwijn om niet te willen spelen.

De Eindhovenaren spelen zondagmiddag tegen FC Twente, maar waarschijnlijk zal PSV het dan zonder Bergwijn moeten stellen. De aanvaller van de club uit de Lichtstad heeft te kennen gegeven dat hij niet in actie wil komen voor PSV, omdat er transferperikelen rondom hem spelen. Zo zou Tottenham Hotspur geïnteresseerd zijn in de diensten van Bergwijn en die belangstelling is serieus.

Spurs wil Bergwijn namelijk per direct overnemen, aangezien de club op zoek is naar aanvallende versterking. Dat weet De Telegraaf te melden. Harry Kane ligt voorlopig in de lappenmand en Christian Eriksen staat voor een vertrek, waardoor de Engelsen willen doorpakken voor Bergwijn. Er zal wel een fors bedrag nodig zijn om hem weg te kopen uit Eindhoven, omdat het contract van de aanvaller nog doorloopt tot medio 2023.

De transfer naar Engeland kan dus spoedig in een stroomversnelling komen, maar het Eindhovens Dagblad geeft wel aan dat er nog geen akkoord ligt. Dat heeft PSV vanmorgen laten weten. Over het transferbedrag voor Bergwijn moet dus nog onderhandeld worden.

Afgelopen zomer stond Bergwijn ook al in de belangstelling. Ajax en Sevilla zouden ver willen gaan voor de sterspeler van PSV, maar tot een transfer kwam het toen niet. Tottenham lijkt nu wel door te gaan pakken voor Bergwijn, die dit seizoen in 29 officiële wedstrijden in actie kwam voor de Eindhovenaren. In die duels kwam hij tot zes treffers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws