Sensatie in FA Cup: Liverpool moet op herhaling tegen League One-club

26-01-2020 15:53 Laatste update: 20:02
19

Liverpool moet op herhaling in de vierde ronde van de FA Cup. Shrewsbury Town, nummer zestien van de League One, zorgde voor een ongekende sensatie door de Champions League-winnaar op een gelijkspel te houden: 2-2. Manchester City en Manchester United wonnen wel.

Shrewsbury Town - Liverpool 2-2
Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool, dat met de tweede garnituur een 0-2 voorsprong nam. Curtis Jones en Donald Love (bizarre eigen goal) tekenden voor de doelpunten. Shrewsbury gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. De Schotse aanvaller Jason Cummings maakte zichzelf onsterfelijk door twee keer te scoren en zo een FA Cup-replay af te dwingen. Na het laatste fluitsignaal bestormden uitzinnige Shrewsbury-fans het veld.

Tranmere Rovers-Manchester United 0-6
Manchester United heeft zijn Premier League-zorgen – twee competitienederlagen op rij – van zich af gevoetbald in de FA Cup. League One-laagvlieger Tranmere Rovers moest er in het eigen Prenton Park aan geloven en ging met liefst 0-6 onderuit.

De nummer 21 van het derde niveau zorgde in de vorige ronde voor een stunt door Watford uit te schakelen, maar was tegen Manchester United snel klaar. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer liet zich niet van de wijs brengen door de hopeloze grasmat en liep na een kwartier al uit naar een 0-3 voorsprong: Harry Maguire scoorde met een fraaie poging van afstand, Digo Dalot soleerde zich een weg naar 0-2 en Jesse Lingard tekende met een bekeken inzet voor de derde van de middag.

In de slotfase van de eerste helft drukten The Mancunians het gaspedaal nog één keer in: via Phil Jones en Anthony Martial werd het 0-4 en 0-5. Na rust deed men het rustiger aan: alleen Mason Greenwood – de zesde doelpuntenmaker van de middag – kwam nog tot scoren, via een strafschop. De nummer vijf van de Premier League komt woensdag opnieuw in actie, in de halve finale van de League Cup ditmaal: tegen rivaal Manchester City mag men proberen om een 1-3 thuisnederlaag in het heenduel goed te maken.

Manchester City-Fulham 4-0
De mission impossible van de Londenaren werd ingeleid door Tim Ream: de Amerikaan trok Gabriel Jesus opzichtig onderuit in het strafschopgebied en kon met rood vertrekken. Ilkay Gündogan zorgde vervolgens vanaf de penaltystip voor 1-0. Na twintig minuten stond het zelfs 2-0: Bernardo Silva kon op de rand van de zestien meter om zijn as draaien en passeerde doelman Marek Rodák met een strak schot.

Voor de tien van Fulham, onder wie Terence Kongolo, was het vervolgens een kwestie van overleven. De gasten hadden amper dertig procent balbezit en kwamen tot één doelpoging. De score bleef lange tijd onveranderd, maar in de slotfase liepen The Citizens toch nog uit: Jesus tekende met twee rake kopballen voor de 3-0 en de 4-0. Meer leed bleef Fulham bespaard.

Manchester City mag zich nu richten op dat andere binnenlandse bekertoernooi: woensdag staat de return van de League Cup-halve finale tegen Manchester United op het programma. De regerend landskampioen verdedigt in eigen huis een voorsprong van 3-1.