Klopp neemt snipperdag: trainer en spelers boycotten FA Cup-return

Klopp neemt snipperdag: trainer en spelers boycotten FA Cup-return

27-01-2020 12:02 Laatste update: 13:15
54

Liverpool speelde zondag met 2-2 gelijk in het FA Cup-duel met Shrewsbury Town en moet hierdoor in een returnwedstrijd afrekenen met de ploeg uit de League One. Opvallend: Jürgen Klopp staat tijdens de return niet langs het veld en de jeugdspelers krijgen de kans zich te bewijzen.

Dat laat Klopp na het gelijkspel weten op de clubwebsite. "Ik zei twee weken geleden tegen de jongens dat we een 'winterbreak' in gaan lassen. De spelers zijn er tijdens de return dus niet", geeft Klopp aan. "De jeugdspelers gaan die wedstrijd spelen. Ik weet dat het ons niet populair maakt, maar dit is de manier waarop ik het zie."

Klopp zelf is ook niet aanwezig tijdens de return, waardoor O23-manager Neil Critchley voor de groep zal staan. De Premier League gaf aan dat Liverpool de winterbreak 'moet respecteren', om zo de gezondheid van de spelers te garanderen. "De jongens hebben familie en spelen internationaal voetbal, ze hebben normaal nooit tijd over doordeweeks." De spelers van het eerste elftal krijgen één week 'vrij' van Klopp, maar trainen individueel wel verder.

De return tussen Liverpool en Shrewsbury Town staat op het programma voor dinsdag 4 februari.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie