Done deal: Feyenoord presenteert Bozeník als concurrent van Jörgensen

Done deal: Feyenoord presenteert Bozeník als concurrent van Jörgensen

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 13:06ma 27-01-2020 om 13:06

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 13:08ma 27-01-2020 om 13:08

De kogel is door de kerk: Róbert Bozenik heeft getekend bij Feyenoord. De Slowaakse spits komt over van MSK Zilina en moet in De Kuip de concurrentiestrijd aangaan met Nicolai Jörgensen.

FOX Sports meldde maandagochtend al dat Feyenoord Bozeník maandag wilde presenteren en dat blijkt nu dus ook het geval. De spits gaat de concurrentiestrijd aan met Nicolai Jörgensen, die tot maandag de enige volwaardige spits in de Feyenoord-selectie was. Advocaat was al langere tijd op zoek naar een stand-in voor Jörgensen, die in de eerste seizoenshelft kampte met een aantal blessures. Eenmaal teruggekeerd kampte de Deense spits met een vormcrisis. 

De Rotterdammers vermelden op hun website dat de onderhandelingen met de 20-jarige Slowaak op vrijdag al waren afgerond. Zaterdag doorstond hij de medische keuring, waarop hij maandag een contract voor vierenhalf jaar signeerde in De Kuip. Later op de maandag wordt hij officieel gepresenteerd aan de pers.

Met de komst van Bozeník heeft Feyenoord-trainer Dick Advocaat meer opties voorin, weet ook technisch directeur Frank Arnesen. "De komst van Róbert geeft ons meer mogelijkheden in aanvallend opzicht", laat hij weten. "Hij is een jong maar groot talent dat we de tijd geven om hier te groeien en zich verder te ontwikkelen."

Feyenoord troeft diverse clubs af in de strijd om de Slowaakse spits. "We zijn dan ook blij dat Róbert heel bewust voor Feyenoord heeft gekozen en we hem nu, met medewerking en de steun van alle geledingen binnen de club, voor een lange tijd aan ons hebben weten te binden", sluit Arnesen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws