Narsingh de held van Sittard: Feyenoord op állerlaatste minuut door in de beker

28-01-2020 21:05 Laatste update: 21:12
284

Feyenoord is de achtste en laatste kwartfinalist in de strijd om de KNVB Beker. De Rotterdammers trokken het restant van de aanvankelijk gestaakte wedstrijd tegen Fortuna Sittard in de allerlaatste minuut van de verlenging naar zich toe: Luciano Narsingh kroonde zich tot de held van de dinsdagavond.

Het treffen werd op dinsdag 21 januari na ruim één uur spelen gestaakt vanwege de dichte mist boven het Offermans Joosten Stadion. De stand was op dat moment 1-1, dankzij een eigen doelpunt van Amadou Ciss en de gelijkmaker van Felix Passlack. Eén week na dato verschenen 21 van de 22 hoofdrolspelers weer aan de aftrap: alleen de zieke Sam Larsson was afgehaakt en vervangen door Luis Sinisterra.

Beide ploegen moesten hun ritme hervinden en de 23 resterende minuten boden weinig vermaak. Alleen Jens Toornstra kreeg een grote kans om de patstelling te kunnen doorbreken, maar stuitte oog in oog met Alexei Koselev op de Fortuna Sittard-goalie. De ogenschijnlijk niet geheel fitte Nicolai Jörgensen moest vervangen worden door Narsingh. Bij de thuisploeg kwamen Bassala Sambou en Martin Angha binnen de lijnen: ook zij konden een verlenging echter niet kon voorkomen.

Ook in de dertig extra minuten hielden beide ploegen elkaar in de tang, al kwam het duel in de tweede verlenging iets meer tot leven. De eerste mogelijkheid was voor Mark Diemers, maar Justin Bijlow pareerde de inzet van zijn tegenstander. Aan de andere kant was het wederom Toornstra die aan een goal mocht ruiken, maar zijn poging ging recht op Koselev af. Passlack meldde zich weer aan de andere kant, maar Bijlow pakte uit met een knappe save op de diagonale inzet van de Duitser.

Terwijl de lijstjes voor de penaltyreeks in beide dug-outs al op werden gesteld, sloeg Feyenoord alsnog toe. Narsingh zorgde in minuut 120 voor extase in het uitvak door op aangeven van Sinisterra alsnog de 1-2 binnen te schieten. De Rotterdammers nemen het in de kwartfinale op tegen sc Heerenveen: die wedstrijd zal tussen dinsdag 11 en donderdag 13 februari gespeeld worden.