Trézéguet gidst Villa naar Wembley, titelhouder Rennes heeft 5 goals nodig

Trézéguet gidst Villa naar Wembley, titelhouder Rennes heeft 5 goals nodig

28-01-2020 23:03 Laatste update: 23:26
3

Aston Villa heeft zich in de dying seconds verzekerd van een finaleplek in de League Cup. De ploeg van Anwar El Ghazi en voormalig Vitessenaar Marvelous Nakamba leek op een verlenging af te stevenen tegen Leicester City, maar Mahmoud 'Trézéguet' Hassan besliste anders in de extra tijd.

Aston Villa-Leicester City 2-1
Het heenduel in het King Power Stadium was in 1-1 geëindigd en die stand stond na negentig minuten ook op het bord in Birmingham. Matt Targett had na een klein kwartier voor 1-0 gezorgd met een diagonale inzet, de gelijkmaker kwam één uur later van de voet van Kelechi Iheanacho.

Aston Villa-trainer Dean Smith bracht met Trézéguet en Ahmed Elmohamady twee Egyptenaren in en dat bleek een gouden greep: Trézéguet schoot in minuut 93 een schitterende verre voorzet van zijn landgenoot binnen en leidde een pitch invasion op Villa Park in. The Villans treffen op Wembley Manchester City of Manchester United.

AC Milan-Torino 4-2
AC Milan houdt Napoli en Juventus gezelschap in de halve finales van de Coppa Italia, nadat het zich op de valreep wist te ontdoen van Torino. De gasten begonnen met een 1-2 voorsprong aan de blessuretijd, maar Hakan Calhanoglou zorgde met een getoucheerde inzet alsnog voor een verlenging. Zlatan Ibrahimovic had zelfs nog voor 3-2 kunnen zorgen, maar miste een enorme kans voor open doel.

In de dertig extra minuten kwam het echter alsnog goed voor de Rossoneri: Calhanoglu sloeg nogmaals toe en Ibrahimovic maakte met zijn 4-2 aan alle onzekerheid een einde. Internazionale Fiorentina mogen woesndag uitmaken wie de laatste halve finalist wordt.

Angers-Stade Rennes 4-5
Sensatie in de Coupe de France: titelhouder Stade Rennes liet zich keer op keer verrassen door het veerkrachtige Angers, maar bleef toch in de race. De ploeg uit Bretagne ging met een 1-3 voorsprong de 85ste minuut in, maar er moest alsnog verlengd worden. Hierin werd er nog eens drie keer gescoord: Yann Gboho zette Stade Rennes nogmaals op voorsprong, maar Mathias Pereira Lage zorgde met een rake penalty voor 4-4. Op de negende treffer van de avond had Angers echter géén antwoord: Jérémy Gélin groeide met zijn 4-5 uit tot de held van de avond.