Blunder in Engeland: 'Topaankoop' Man United blijkt 15-jarige jeugdkeeper te zijn

Blunder in Engeland: 'Topaankoop' Man United blijkt 15-jarige jeugdkeeper te zijn

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 08:19wo 29-01-2020 om 08:19

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 08:32wo 29-01-2020 om 08:32

De harten van de Manchester United-fans gingen dinsdag sneller kloppen toen diverse Engelse media melding maakten van een aanstaande toptransfer. Sander Berge van KRC Genk zou zich op Carrington hebben gemeld voor een medische keuring, maar het bleek om een andere speler te gaan.

Een auto werd bij aankomst op Carringon gespot door Engelse journalisten, die er zeker van waren dat Berge achterin de auto zat. De conclusie was snel getrokken: Berge is op weg naar Manchester United voor de medische keuring en vertrekt dus niet naar Sheffield United. Journalisten maakten aanstalten om het nieuws naar buiten te brengen, maar moeten achteraf op de blaren zitten. 

Al snel bleek dat het niet om Berge ging, maar om een vijftienjarige jeugdkeeper die toevallig hetzelfde kapsel heeft als Berge. De Engelse media, waaronder The Evening Standard, trokken razendsnel hun keutel in, maar toen was het kwaad al geschied. In Engeland kwamen ze vervolgens niet meer bij van het lachen. Berge (21) werd door boulevardkranten betiteld als mystery man.

Overigens is de kans groot dat Berge daadwerkelijk naar Engeland vertrekt. Het Noorse talent is naar verluidt op weg naar Sheffield United, dat nog met Genk in onderhandeling is over de transfersom. Berge zou rond de twintig miljoen euro moeten kosten. Ook Ajax werd in het verleden aan hem gelinkt. 

Manchester United is achter de schermen juist weer bezig met Bruno Fernandes van Sporting Portugal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws