Oorlogstaal van Raiola: 'Zijn we nou helemaal gek geworden? Is dit Engeland?!'

Oorlogstaal van Raiola: 'Zijn we nou helemaal gek geworden? Is dit Engeland?!'

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 13:55wo 29-01-2020 om 13:55

Mino Raiola heeft afgerekend met de supporters van Manchester United die het huis van voorzitter Ed Woodward hebben bekogeld. Een kleine groep fans is het zat dat er maar geen versterkingen naar de club komen.

"Wat er is gebeurd is niet normaal", vertelt Raiola aan The Athletic. "Dit is vandalisme en ik reken af met iedere vorm van geweld. Dit zijn idioten, het is crimineel gedrag. Ze moeten worden opgesloten en opnieuw worden opgevoed. Dit hoort niet bij de sport. Het is sport, S-P-O-R-T. Het is geen kwestie van leven en dood, het is EN-TER-TAIN-MENT."

Raiola heeft zich niet altijd positief uitgelaten over de gang van zaken bij Manchester United, maar steunt Woodward volledig. "Ik sta volledig aan zijn kant. Dat dit gebeurt in een land als Engeland, waar mensen bekend staan om hun klasse, voor hun medeleven en opleiding... Dit mag een man niet overkomen. Zijn we nou helemaal gek geworden? Voetballen is niet zó belangrijk in het leven."

"Ik sta honderd procent achter Ed en vind dat iedereen in het voetbal dat zou moeten doen, of je het nou met hem eens bent of niet. Dit heeft niets met zaken te maken, dit is geweld. Niemand heeft het recht om een huis te vernielen en een familie te bedreigen. Wat zou er gebeuren als de kinderen thuis waren? Zijn we gek geworden? Is dit Engeland?!"

"Het is een gebrek aan respect en het maakt mij niet uit wie hier de schuld heeft. We moeten dit uitbannen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Verschuil je niet achter social media en zeg niet dat je dit van iemand anders moest doen. Er is binnen- en buiten het stadion geen plek voor geweld. Het is onacceptabel."

Poll

Eens met Raiola?

(1233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws