Done deal: Sporting Portugal-aanvoerder Fernandes vertrekt naar Manchester United

Done deal: Sporting Portugal-aanvoerder Fernandes vertrekt naar Manchester United

Gepubliceerd: woensdag 29 januari 2020 om 17:26wo 29-01-2020 om 17:26

Laatste update: woensdag 29 januari 2020 om 17:56wo 29-01-2020 om 17:56

Manchester United heeft eindelijk de zo gewilde aanvallende middenvelder binnen. Bruno Fernandes komt over van Sporting Portugal, zo meldt de Engelse club woensdagmiddag.

De Sporting Portugal-aanvoerder werd de laatste tijd in verband gebracht met United, maar ook met FC Barcelona. Nadat de interesse van de Spaanse grootmacht begon toe te nemen, besloot United vaart te zetten achter de transfer. Alleen de medische keuring lijkt de overstap van de Portugees nog tegen te kunnen houden. Volgens United moet er ook nog overeenkomst worden bereikt over de persoonlijke voorwaarden, maar dit lijkt geen probleem te worden.

Sporting Portugal heeft inmiddels een verklaring naar buiten gebracht waarin het de details van de transfer bespreekt. De Portugese club ontvangt 55 miljoen euro als basisbedrag, maar dit kan verder oplopen.

De club krijgt vijf miljoen euro na een bepaald aantal optredens, vijf miljoen euro bij Champions League-kwalificatie van United, vijftien miljoen euro als Fernandes individuele doelstellingen haalt in Engeland en tien procent bij een eventuele volgende transfer. 

Fernandes speelde dit seizoen tot nu toe zeventien wedstrijden in de Portugese competitie en kwam daarin acht keer tot scoren. Daarnaast gaf hij zeven assists. Van de zes groepswedstrijden in de Europa League speelde hij er vijf, waaronder twee tegen PSV. Ferandes bleek een kwelgeest voor de Eindhovenaren en kwam in de twee duels drie keer tot scoren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws