'Dan is Jeroen Zoet een geweldige keeper en moet ik weer in Oranje'

'Dan is Jeroen Zoet een geweldige keeper en moet ik weer in Oranje'

30-01-2020 07:41
26

Jeroen Zoet koos na een mindere periode bij PSV voor een verrassende overstap naar FC Utrecht. Toch is de kritiek op de 29-jarige doelman niet verstomd.

"Het hoort bij het wereldje waar ik jaren geleden voor heb gekozen", reageert Zoet in gesprek met Voetbal International. "Of ik dit wereldje leuk vind? Nee, eigenlijk niet. Ik haal het plezier uit op het veld staan. Lekker trainen op het gras, vies worden en ballen pakken. Dáárom ben ik naar Utrecht gekomen."

Wedden

Meer odds

Toch is de kritiek niet mals. "Zo is de voetballerij. Als ik morgen tien ballen pak, dan is Jeroen Zoet een geweldige keeper, moet ik weer in Oranje. Ik heb door de jaren heen wel geleerd me niet te veel te laten leiden door allerlei meningen."

Zoet wil het niet hebben over zijn plotselinge vertrek bij PSV en de vermeende ruzie met keeperstrainer Ruud Hesp. Ook kijkt de sluitpost niet te ver vooruit. "Ik heb nu geen invloed op volgend seizoen of het EK. Ik ga lekker genieten van de minuten die ik maak bij FC Utrecht. En dan zien we komende zomer wel wat het me allemaal heeft gebracht."

"Mijn voordeel is dat ik keeper ben. Er zijn genoeg doelmannen die op latere leeftijd nog geweldige stappen hebben gemaakt. Misschien komen mijn beste jaren nog wel", aldus Zoet.