'Ajax en Groningen maken bij Sierhuis-gesprekken nieuwe afspraak over Zeefuik'

'Ajax en Groningen maken bij Sierhuis-gesprekken nieuwe afspraak over Zeefuik'

31-01-2020 12:04
98

Deyovaisio Zeefuik heeft een rol gespeeld in het akkoord tussen FC Groningen en Ajax om Kaj Sierhuis te verkopen aan Stade Reims. Bij de onderhandelingen werd een nieuwe afspraak gemaakt over de rechtsback, die dit seizoen veel indruk maakt. Dat meldt RTV Noord.

Groningen en Ajax bereikten donderdag overeenstemming over de constructie om Sierhuis voor vier miljoen euro te verkopen aan Reims. De twee Eredivisie-clubs delen de transfersom en cashen dus twee miljoen euro, weet RTV Noord. Sierhuis werd door Groningen gehuurd van Ajax en had een optie tot koop.

Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen, gooide naar verludit 'nog een ijzer in het vuur' voordat de Sierhuis-deal beklonken werd. Het gaat om Zeefuik. Ajax beschikte over een terugkoopclausule van 800.000 euro op de rechtsback, wiens waarde inmiddels veel hoger ligt - zo'n drie tot vijf miljoen euro.

Die constructie is nu aangepast: Ajax krijgt volgens RTV Noord een percentage op het moment dat Zeefuik verkocht wordt. De terugkoopclausule is uit de overeenkomst gesloopt.