Ten Hag bevestigt: 'Daley Blind is vrijgegeven, alle seinen staan op groen'

Ten Hag bevestigt: 'Daley Blind is vrijgegeven, alle seinen staan op groen'

31-01-2020 13:50
39

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft bevestigd dat Daley Blind weer terug is in de selectie van de Amsterdammers. De 29-jarige linkspoot hervatte vrijdag de groepstraining, zo kwam eerder al naar buiten.

"Het is goed dat we het hier kunnen melden. Daley is continu gemonitord. Hij heeft de afgelopen weken onderzoeken gehad en deze week waren de resultaten dusdanig goed dat de seinen op groen zijn gezet", zo vertelt Ten Hag op de persconferentie. "Hij heeft al veel training gedaan in de afgelopen periode, maar hij mag vanaf nu alles weer doen. Hij is teruggekeerd in de groep."

Ten Hag benadrukt dat Blind 'volledig is vrijgegeven'. "We moeten het proces gaan volgen en kijken hoe snel hij weer beschikbaar is." De verwachting is dat Blind eind februari zijn rentree kan maken bij Ajax, maar dat is nog onzeker. Het thuisduel met PSV van aanstaande zondag komt sowieso nog te vroeg.

Blind ontbreekt sinds het Champions League-duel met Valencia van 10 december. De Oranje-international voelde zich plots duizelig en gaf aan dat hij zich niet lekker voelde. Na onderzoek werd bij hem een hartspierontsteking geconstateerd. Daaraan is hij geopereerd.