Anderlecht versterkt zich verrassend met vergeten middenvelder van Juventus

Anderlecht versterkt zich verrassend met vergeten middenvelder van Juventus

Gepubliceerd: vrijdag 31 januari 2020 om 19:49vr 31-01-2020 om 19:49

Laatste update: vrijdag 31 januari 2020 om 19:55vr 31-01-2020 om 19:55

Anderlecht heeft zich verrassend versterkt met Marko Pjaca. De 24-jarige Kroatische international komt op huurbasis over van Juventus. Ook Dejan Joveljic van Eintracht Frankfurt sluit per direct aan bij de Belgische topclub.

Pjaca was op het EK van 2016 een van de revelaties en wekte daar de belangstelling van Juventus, dat hem voor 23 miljoen euro kocht van Dinamo Zagreb. Het avontuur in Turijn was echter niet wat beide partijen ervan verwacht hadden. Pjaca speelde in zijn eerste jaar nog veertien wedstrijden, maar verdween daarna van het toneel, mede vanwege blessures.

Juventus verhuurde Pjaca in de winterstop van het seizoen 2017/2018 aan Schalke 04, waar hij zeven wedstrijden speelde. Bij Fiorentina kwam hij negentien keer binnen de lijnen. Dit seizoen staat de teller nog op nul officiële wedstrijden. 

"Marko Pjaca is normaal gezien iemand met een profiel dat voor Anderlecht moeilijk haalbaar is", laat sportief directeur Michael Verschueren van Anderlecht weten op de clubsite van de Belgen. "Maar door enerzijds de goeie banden die we hebben met Juventus en het feit -anderzijds- dat hij de voorbije twee jaar te weinig aan spelen toe kwam, heeft ons deze opportuniteit geboden voor zes maanden én hopelijk ook voor het jaar nadien."

"Het is een heel offensieve, technische speler die we op de flank kunnen uitspelen. Het is iemand die présence heeft en misschien ook weer iemand die leiderschap binnen het team brengt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws