Henk de Jong blij: 'Goed dat hij soms mist, anders speelt hij in top Eredivisie'

Henk de Jong blij: 'Goed dat hij soms mist, anders speelt hij in top Eredivisie'

01-02-2020 00:02
15

SC Cambuur-trainer Henk de Jong prijst zich gelukkig met Robert Mühren, die in het duel met NEC een wereldgoal maakte. De goal van Mühren had niet op een beter moment kunnen komen, want twee weken geleden was hij de schlemiel.

"Twee weken geleden speelden we tegen TOP Oss. Toen kreeg Robert acht honderd procent kansen en werkte hij zich uit de naad", zegt De Jong voor de camera van FOX Sports. "Hij heeft de hele club op de nek, want het is een fantastische jongen en hij ligt goed in de groep. Hij krijgt de steun van onze supporters. Ik zei: Robbie, het komt wel weer. Nu schiet hij hem zo binnen."

"Hij mist ook wel eens kansen, want anders speelt hij niet bij ons, maar in de top van de Eredivisie. Ik ben er blij om dat hij soms kansen mist. Dit kan hij ook. Hij doet zoveel extra. Aan het einde van de wedstrijd is hij helemaal kapot. Vorige week maakte hij 1300 sprintmeters, het dubbele van anderen. Dat is niet normaal voor een dertigjarige jongen."

Mühren gaf na het duel met TOP Oss aan dat hij zijn zelfvertrouwen kwijt was. "Dan moet je rustig blijven. De analisten zeggen ook dat ik hem moet laten staan. Als hij twintig wedstrijden geen goal maakt, haal ik hem eruit. Dan moet het ook, want dan wordt het zielig."