Viergever laat weinig heel van PSV: 'Veldspel is enorm slecht, ik schrik er van'

Viergever laat weinig heel van PSV: 'Veldspel is enorm slecht, ik schrik er van'

02-02-2020 21:25
88

Nick Viergever is helemaal klaar met het waardeloze spel van PSV. De centrumverdediger laat weinig heel van zijn ploeg en geeft aan te schrikken van het spel.

PSV ging zondag redelijk roemloos ten onder in de Johan Cruijff Arena. "Je moet gewoon naar jezelf kijken, naar de dingen waar je zelf invloed op hebt. Aan de bal is het gewoon te broos. Dit is extreem. Zoveel wedstrijden gaan heel moeizaam en zijn qua resultaat niet goed. Daarin zakken we weg als topclub zijnde. Ik schrik zeker van PSV, als je naar de stand kijkt zeker", briest Viergever tegenover Voetbal International. "We hebben het tij niet kunnen keren in de winterstop. Dat is heel jammer dat we daarin gefaald hebben."

Viergever is niet mild in zijn kritiek en laat weinig heel van het zeer teleurstellende spel van de Eindhovenaren. "Het veldspel is gewoon heel slecht. De inzet is er, de bereidheid is er. Er zijn weinig vrolijke gezichten denk ik. Je kan nog zo hard trainen, maar het gaat erom om het in het weekend te laten zien. Vechten met z'n allen en goed voetbal laten zien."

De oud-Ajacied beseft dat PSV door moet, en kijkt alvast met een schuin oog naar de toekomst. "We moeten ons weer opladen. De eerstvolgende dagen zullen frustrerend zijn voor de club, je moet het zooitje weer bij elkaar rapen. Je moet ook verder kijken. Als je volgend seizoen geen Europees speelt heb je ook weer een waardeloos seizoen. Dat besef moet nu eens een keer gaan doordringen."