Jong Ajax walst over Go Ahead Eagles heen en maakt einde aan ongeslagen reeks

03-02-2020 21:57 Laatste update: 23:10
42

Jong Ajax heeft maandagavond een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers haalden op sportpark De Toekomst flink uit, mede dankzij een hattrick van Danilo: 5-1.

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag leek na één helft al klaar met Go Ahead, dat na 33 minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aankeek door twee doelpunten van Danilo en één vian Brian Brobbey.

Na de onderbreking scoorde Danilo opnieuw en completeerde hij zijn hattrick, terwijl Maarten Pouwels namens de bezoekers tien minuten voor tijd nog iets terugdeed. Het slotakkoord was echter voor Jong Ajax, dat via Quinten Timber nog op 5-1 kwam. Bij Ajax pakte Kik Pierie na ruim een uren spelen al een rode kaart, maar Go Ahead kon daar niet van profiteren omdat Gino Bosz acht minuten later ook mocht vertrekken.

Met de forse nederlaag komt er een einde aan de ongeslagen reeks van Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Jack de Gier was 22 duels ongeslagen voor het treffen met Jong Ajax. De Amsterdammers zijn nu weer de nummer twee in de Keuken Kampioen Divisie met één punt minder dan koploper SC Cambuur Leeuwarden. Go Ahead Eagles staat op de vijfde plaats op de ranglijst.

Jong FC Utrecht kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen FC Dordrecht. Het duel tussen de nummers twaalf en 19 van de Keuken Kampioen Divisie leek een prooi vuur Utrecht te gaan worden, maar dankzij een gelijkmaker in extremis van Thomas Schalekamp werd het nog gelijk: 1-1.