Bergwijn-loos Tottenham slaat laat toe en verslaat Southampton in FA Cup-replay

05-02-2020 22:40 Laatste update: 22:52
9

Tottenham Hotspur heeft zich na een spannende replay tegen Southampton toch geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De ploeg van José Mourinho stond met 2-1 achter, maar Spurs redde na een goal van Lucas Moura en een late strafschop alsnog de meubelen.

Tottenham trad in het eigen stadion aan zonder Steven Bergwijn, die niet speelgerechtigd was. De Londenaren misten hun nieuwe Nederlandse aanwinst in de eerste helft niet, want na twaalf minuten was het al raak. Jack Stephens maakte een eigen doelpunt, want hij was de laatste die een poging van Tanguy Ndombele van richting veranderde: 1-0.

Een ideale situatie voor Spurs, maar de voorsprong werd nog voor rust uit handen gegeven. Shane Long zette de bezoekers uit Zuid-Engeland op 1-1 en na rust was het collega-spits Danny Ings die er ook nog eens 1-2 van maakte. Een stunt leek zeker door het sterke spel van Southampton in de maak, maar twaalf minuten voor tijd trad Lucas Moura reddend op voor de ploeg van José Mourinho. De Braziliaan schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

De negentig minuten leken met die gelijke stand afgesloten te gaan worden, maar vijf minuten voor tijd wees de scheidsrechter naar de stip na een overtreding op Heung-Min Son. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Londense ploeg om er met de zege vandoor te gaan en dat buitenkansje werd uitgepakt door Son zelf. Daarmee werd de Koreaan matchwinner, want gescoord werd er niet meer.