Champions League-schade groot voor Ajax: 'Loopt echt in de tientallen miljoenen'

Champions League-schade groot voor Ajax: 'Loopt echt in de tientallen miljoenen'

06-02-2020 13:08
89

De schade van Ajax door de arbitrale blunders van scheidsrechter Gianluca Rocchi loopt in de miljoenen. Dat stelt Mike Verweij, verslaggever van De Telegraaf. Donderdag bleek dat de meerderheid van de toparbiters vindt dat Ajax in november is benadeeld tegen Chelsea.

Ajax gaf na de rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman een 4-2 voorsprong uit handen en hield één punt over aan het bezoek aan Stamford Bridge. Dat bleek - achteraf - het begin van het einde van de Amsterdamse club in de Champions League. Ajax loopt in elk geval 9,5 miljoen euro mis.

Wedden

Meer odds

"Maar de schade is veel groter", benadrukt Verweij bij Telegraaf TV. "Als je had gewonnen, had Ajax er nog eens 1,8 miljoen euro bijgekregen. Maar ook de marktwaardes van de spelers waren omhoog geschoten bij overwintering in de Champions League en in de Champions League zijn de recettes hoger dan in de Europa League. Dat loopt echt in de tientallen miljoenen."

De arbitrale blunders werden op een scheidsrechtersbijeenkomst op Mallorca erkend. "De UEFA is normaal gesproken een gesloten bolwerk. Er lekt bijna nooit uit wat daar besproken wordt, maar in dit geval kregen we wel de informatie die daar besproken is. Vermoedelijk omdat heel veel mensen vonden dat Ajax onrecht is aangedaan."

"Maar het is ook wel heel naïef om te denken dat dit niet naar buiten zou komen wanneer zulke gevoelige informatie wordt besproken tussen de tachtig en honderd scheidsrechters", besluit Verweij.