Ajax-huurling Johnsen 'talent van de buitencategorie': 'Maar het lukt niet'

Ajax-huurling Johnsen 'talent van de buitencategorie': 'Maar het lukt niet'

06-02-2020 16:28
43

Dennis Johnsen is een 'mysterie' bij PEC Zwolle, vinden commentator Vincent Schildkamp en oud-prof Simon Cziommer. De 21-jarige linksbuiten van Ajax loopt over van het talent, maar slechts zelden laat hij echt zijn kwaliteiten zien in Overijssel.

"Johnsen is echt een mysterie. Hoe hij beweegt, hoe snel hij is, hoe zijn aannames zijn. Ik kan me goed voorstellen dat iedere trainer die die gozer op de training ziet denkt dat hij hét talent van de buitencategorie is van de selectie", vertelt Schildkamp bij Voetbalpraat op FOX Sports.

Cziommer legde zijn oor te luisteren in Zwolle. "Ik heb intern gevraagd bij de club: hoe zit het met hem? En iedereen is positief. Hij werkt keihard, ook na de training. Hij doet extra oefeningen en wil die stap echt maken, maar het lukt gewoon niet", zegt de voormalige middenvelder over de Noorse vleugelaanvaller.

Cziommer denkt niet dat Johnsen met een mentaliteitsprobleem kampt. Wel heeft hij misschien te lang op zijn talent geteerd. "Hij moet de volgende stap nu zetten. Dat kan maar op één manier. Hij moet zoveel mogelijk nederlagen overwinnen en weer opstaan. Om te kunnen groeien. Ik vind dat hij een geweldige aanleg heeft, hij heeft absoluut de kwaliteiten."

Johnsen kwam dit seizoen twintig keer in actie in de Eredivisie, waarvan tien keer als basisspeler. Daarin was hij goed voor één goal en twee assists. PEC huurt Johnsen van Ajax, waar hij een contract tot medio 2021 heeft. De Blauwvingers bedongen tevens een optie tot koop.