Groen licht voor Van Wolfswinkel: spits mag weer voluit meedoen bij FC Basel

Groen licht voor Van Wolfswinkel: spits mag weer voluit meedoen bij FC Basel

06-02-2020 17:00
74

Een enorme opsteker voor Ricky van Wolfswinkel. De Nederlandse spits van FC Basel heeft volledige vrijgave gekregen om zonder beperkingen te trainen en wedstrijden te spelen, zo maakt de Zwitserse topclub donderdag bekend.

Bij de 31-jarige Van Wolfswinkel werd afgelopen zomer een aneurysma in zijn hersenen geconstateerd. Dat is een hersenaandoening die zelfs tot tot een hersenbloeding kan leiden. Een operatie was noodzakelijk om de aanvaller uit Woudenberg te helpen. Hij kwam daardoor sinds begin augustus al niet meer in actie voor FC Basel. 

Heel even werd zelfs gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar dat bleek ongegrond. De oud-speler van onder meer Vitesse en FC Utrecht keerde halverwege december alweer terug op het trainingsveld van de Zwitserse grootmacht, maar nu heeft hij daadwerkelijk toestemming om met de rest van de selectie mee te trainen. "Hallo lieve fans, ik ben terug", laat Van Wolfswinkel in een boodschap weten.

Het contract van Van Wolfswinkel loopt komende zomer af. Of hij bij FC Basel blijft, is nog niet duidelijk. De goaltjesdief werd eerder in verband gebracht met Feyenoord. Van Wolfswinkel is sinds 2017 actief bij Basel, waarvoor hij eerder dit seizoen nog scoorde tegen PSV in de voorronde van de Champions League.