De Visser treurt: 'Die reputatie had PSV, maar daar is helemaal niets van over'

De Visser treurt: 'Die reputatie had PSV, maar daar is helemaal niets van over'

06-02-2020 22:26
73

Piet de Visser denkt dat Willem II goede papieren heeft om dit seizoen boven PSV te eindigen in de Eredivisie. De meesterscout verbaast zich over de crisis in Eindhoven, vertelt hij aan De Telegraaf.

De Visser ontdekte onder meer de Braziliaanse topspelers Heurelho Gomes en Alex voor PSV, maar hij ziet dat van dat beleid weinig meer over is. "Ze hadden altijd de reputatie de juiste spelers aan te trekken, maar dat zijn ze helemaal kwijt. PSV is heel ongelukkig in het aankoopbeleid. Ik vind het jammer dat het zo is gelopen bij PSV, want ik heb een zwak voor beide clubs."

Wedden

Meer odds

Willem II gaat het juist wel voor de wind. "Ze staan los van PSV en ik zie ze in Eindhoven dat gat niet zomaar goed maken", stelt De Visser. "Ik zie het wel gebeuren dat Willem II boven PSV gaat eindigen."

De Visser gunt de Tricolores het succes. "Trainer Adrie Koster heb ik eind jaren tachtig als assistent-trainer naar Willem II gehaald en na mijn vertrek heeft hij het van mij overgenomen. Adrie is een vakman en ook in dit elftal herken je weer zijn hand. Ik moet ook een compliment uitdelen aan Joris Mathijsen en Martin van Geel, die zonder dure aankopen een prima elftal hebben neergezet."