Laptop op schoot in Buenos Aires voor De Visser: 'PSV team zonder enig vertrouwen'

Laptop op schoot in Buenos Aires voor De Visser: 'PSV team zonder enig vertrouwen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 februari 2020 om 08:25za 08-02-2020 om 08:25

Laatste update: zaterdag 8 februari 2020 om 08:52za 08-02-2020 om 08:52

Piet de Visser is lyrisch over het verrassende elftal van Willem II. De meesterscout zit zaterdag om 4 uur Argentijnse tijd met een livestream klaar in Buenos Aires om het treffen tussen twee van zijn oud-werkgevers, PSV en Willem II aan het werk te zien.

Vanuit Argentinië zal De Visser vooral op een drietal Tilburgers letten. "Ik omcirkel Ché Nunnely, Pol Llonch en Mike Trésor Ndayishimiye", en hij begint met het uitlichten van laatstgenoemde. "Wat ik als scout heel belangrijk vind: wat dúrft een speler? Dat zegt niet alleen veel over zijn voetbalkwaliteiten, maar ook over zijn karakter. Mike Trésor is daar een mooi voorbeeld van. Hij voetbalt met flair. Gaat diep mét de bal. Ook op hoog tempo kan hij machtig dribbelen. Dat zorgt voor een dikke plus in het rapport", stelt hij tegenover Algemeen Dagblad.

De Visser, die al een maand in Zuid-Amerika verblijft voor scoutingswerkzaamheden, is ook onder de indruk van Nunnely. "Een échte buitenspeler uit de Ajax-school. Komt goed tot zijn recht, mede door trainer Adrie Koster, die zweert bij een klassiek en duidelijk 4-3-3-systeem. Maar Nunnely dus. Zijn snelheid is een wapen dat wij als scouts graag zien. Iets rustiger worden nog en dan zou hij wellicht de stap nog kunnen maken", stelt De Visser, die ook geniet van de 27-jarige Llonch. "Iemand met agressiviteit om ballen af te pakken, maar ook aan de bal sterk. Precies de combinatie die je nodig hebt als controleur."

Ondanks de lovende woorden voor het drietal, wil de Chelsea-adviseur wél een belangrijke kanttekening plaatsen. "Maar pas op, hè. Zij voelen zich nu fijn en vertrouwd in het hechte team van Willem II. Zet ze nu bij PSV en het is een compleet ander verhaal. PSV is een team zonder enig vertrouwen. Bij zulke grote clubs zijn andere verwachtingen, een andere druk dus ook. Een niet te onderschatten factor als het gaat om de stap van de middenmoot/subtop naar een traditionele topclub."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws