KBVB wacht storm Ciara niet af: Jupiler Pro League-duels van zondag afgelast

KBVB wacht storm Ciara niet af: Jupiler Pro League-duels van zondag afgelast

Gepubliceerd: zaterdag 8 februari 2020 om 14:25za 08-02-2020 om 14:25

Laatste update: zaterdag 8 februari 2020 om 14:28za 08-02-2020 om 14:28

De Belgische voetbalbond heeft besloten alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League en de Proximus League af te gelasten. De boosdoener: storm Ciara. Onder meer Club Brugge - Standard Luik en Royal Antwerp FC - KRC Genk vallen in het water.

De competitiemanager van de KBVB, Thibault De Gendt, laat via Twitter weten dat er zondag geen profvoetbal afgewerkt wordt in België. Eerder had de burgemeester van Beveren al beslist om Waasland-Beveren - KV Kortrijk niet te laten doorgaan, aangezien hij de veiligheid van de toeschouwers niet kan garanderen. De KBVB neemt die gedachtegang dus over.

Zo kan ook KVC Westerlo tegen Sporting Lokeren, een duel dat geprogrammeerd stond in Eerste Klasse B, niet plaatsvinden. Wanneer de wedstrijden zullen worden ingehaald, is voorlopig niet duidelijk. Waarschijnlijk zal dat midweeks moeten gebeuren.

Of de wedstrijden in de Eredivisie zondag doorgaan is nog maar de vraag. De KNVB houdt de omstandigheden in de gaten en komt uiterlijk zondagochtend met een beslissing. De voetbalbond geeft wel aan zo snel mogelijk meer nieuws te brengen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws