Vejinovic wees Eredivisie-clubs af: 'Heb Nederlandse clubs berichtje gestuurd'

Vejinovic wees Eredivisie-clubs af: 'Heb Nederlandse clubs berichtje gestuurd'

08-02-2020 14:45
21

Marko Vejinovic kon afgelopen zomer naar verschillende Eredivisie-clubs, waaronder PEC Zwolle, maar koos voor een avontuur bij het Poolse Arka Gdynia. De middenvelder werd door AZ al eerder uitgeleend aan die club en Vejinovic maakte vervolgens definitief de overstap.

Vejinovic was bij AZ op een zijspoor beland en wilde daarom de overstap naar een andere club maken. Naast PEC Zwolle en een aantal andere Nederlandse clubs waren ook Poolse subtoppers Cracovia Krakau en Zaglebie Lubin geïnteresseerd. "Ik was eruit en heb de Nederlandse clubs, dat waren er een stuk of vijf, een berichtje gestuurd. Dank voor jullie interesse, maar ik heb besloten mijn carrière bij Lubin te vervolgen", geeft Vejinovic aan in gesprek met Voetbal International.

Toch liep het anders voor de middenvelder. "Alles was zo goed als rond, totdat Dominik belde", doelt Vejinovic op Dominik Midak, de grootaandeelhouder van Arka Gdynia. De pas 22-jarige student nam een meerderheidsbelang in de club en is daardoor de jongste clubeigenaar ter wereld. "Hij wilde heel graag dat ik terug zou keren. Ik had natuurlijk goede ervaringen en wilde graag terug naar Arka. Een dag later zat ik in het vliegtuig. De voorwaarden waren goed, net als het verhaal. Ik had naar grotere clubs kunnen gaan, maar hier voelde ik me gewaardeerd. Bovendien wil ik met deze club bouwen aan de toekomst", aldus Vejinovic.