LIVE-discussie: één mutatie bij FC Groningen, metamorfose voor Vitesse

LIVE-discussie: één mutatie bij FC Groningen, metamorfose voor Vitesse

08-02-2020 18:05
24

Het is alweer tijd voor de laatste reeks wedstrijden van dit Eredivisie-weekend. Het zondagprogramma moet wijken voor storm Ciara, maar zaterdag wordt er wél gevoetbald: FC Groningen en Vitesse trappen af om 18.30 uur.

FC Groningen mag proberen zich te revancheren na zijn 1-0 nederlaag tegen PEC Zwolle, maar trainer Danny Buijs houdt vertrouwen in zijn basiself. Alleen Ajdin Hrustic is nieuw in de opstelling: Sam Schreck maakt plaats. Ook Daishawn Redan begint op de bank: de Hertha BSC-huurling zou zijn Eredivisie-debuut kunnen maken.

Bij Vitesse is er nogal wat veranderd ten opzichte van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Navarone Foor stond toen nog op het middenveld, maar is inmiddels vertrokken naar de Verenigde Arabische Emiraten: de Noorse winteraankoop Sondre Tronstad (foto) staat daardoor voor het eerst in de basis. De van een blessure teruggekeerde Tim Matavz vervangt Thomas Buitink in de punt van de aanval. Bryan Linssen (geschorst) en Matus Bero (geblesseerd) zijn er niet bij, waardoor Nouha Dicko en de jonge Patrick Vroegh zich mogen laten zien. De op Deadline Day overgekomen Joshua Brenet begint als bankzitter.

De opstellingen:
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Van Hintum, Warmerdam; Lundqvist, Matusiwa, Van Kaam, Hrustic; Postema, Asoro.

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark; Vroegh, Bazoer, Tronstad; Tannane, Matavz, Dicko.