De Ligt maakt indruk bij Juve: enige verdediger die voldoende scoort tegen Hellas

De Ligt maakt indruk bij Juve: enige verdediger die voldoende scoort tegen Hellas

09-02-2020 08:22
29

Juventus leed zaterdagavond een verrassende nederlaag op bezoek bij Hellas Verona. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, waar Sofyan Amrabat de hele wedstrijd meespeelde. Ondanks het verlies zijn de Italiaanse media wél tevreden over het optreden van Matthijs de Ligt.

De Italiaanse tak van Eurosport geeft aan dat De Ligt zonder twijfel de beste was in de defensie van La Vecchia Signora. 'Hij maakte bijna geen fouten en wanneer hij dat deed herstelde hij dit onmiddelijk', valt er te lezen. 'Hij maakte een betrouwbare indruk bij hoge ballen en anticipeerde goed.' Ook Calciomercato vond De Ligt een solide wedstrijd spelen. 'De Ligt vormde een muur, al was dat niet altijd even makkelijk.' Van beide mediums kreeg De Ligt een 6,5.

In de Corriere della Sera valt te lezen dat het moeilijk is om de plek van De Ligt in de defensie nog over te nemen. 'De Ligt bereidt zich voor op de rentree van Giorgio Chiellini en speelde een solide wedstrijd. Het wordt moeilijk om zijn plaats in te nemen. De invoegende middenvelders van Verona kwamen de hele tijd door, maar De Ligt hield goed stand.' De Nederlander was de enige verdediger die een voldoende kreeg van de krant. Hij kreeg een 6, terwijl de andere verdedigers een onvoldoende scoorden.

Ook Goal Italia en FOX Sports Italia deelden cijfers uit. De Ligt was de enige verdediger die een voldoende wist te scoren (6), de rest van de Juventus-verdediging kreeg een onvoldoende.