'Wij zijn ook opgewacht na uitwedstrijden, maar dan met teksten als: het kan nog'

'Wij zijn ook opgewacht na uitwedstrijden, maar dan met teksten als: het kan nog'

10-02-2020 13:55
25

Het heeft er alle schijn van dat het onverwachte Eredivisie-avontuur van RKC Waalwijk beperkt zal blijven tot één seizoen: de hekkensluiter verloor al van concurrenten ADO Den Haag en VVV-Venlo en bleef zaterdag tegen PEC Zwolle steken op één puntje. Routinier Hans Mulder maakt zich echter niet druk.

Bij RKC ligt de nadruk op financieel gezond blijven na een reeks zeer moeizame jaren. Terwijl de selectie van concurrent ADO op de schop ging, deed RKC geen gekke dingen. "Dat moeten ze uiteraard helemaal zelf weten. Maar biedt het garanties?", aldus Mulder in gesprek met het Algemeen Dagblad, wijzend naar ADO. De 32-jarige Amsterdammer denkt terug aan het seizoen 2006/2007, waarin RKC ook degradeerde. "Met Jan Vertonghen, Tarik Sektioui, Ryan Donk en Milano Koenders in de ploeg. Met dat team hadden we nu leuk meegedaan in de eredivisie, maar we vlogen er gewoon uit."

Nadat RKC met die dure selectie alsnog degradeerde, kreeg de club grote financiële problemen. Mulder begrijpt dan ook dat RKC niet de portemonnee heeft getrokken: een mogelijke degradatie zou vervelend, maar niet onoverkomelijk zijn. "Iedereen vecht hier keihard voor lijfsbehoud. Maar het verwachtingspatroon is hier, denk ik, lager dan bij onze concurrent ADO Den Haag. Daar breekt de hel los bij degradatie."

De Waalwijkse supporters zijn wat dat betreft een stuk milder. "We worden hier na een nederlaag in een uitwedstrijd ook wel eens opgewacht. Maar dan met opbeurende teksten. Zo van: het kan nog en we gaan er nog voor", aldus Mulder.

Na de bloedeloze 0-0 tegen PEC is RKC op 12 punten gekomen. ADO staat vijf punten voor, maar speelt dinsdag nog tegen Sparta: het gat met nummer 16 VVV is zelfs negen punten. Zondagmiddag reist de promovendus af naar Ajax.